Zprávy

ŠLÁGR KOLA BEZ KOŘENÍ FOTBALU – TEDY BEZ BRANEK!

Pondělí Duben 3, 2023
887
Do šlágru 16. kola zasáhl obránce Kozojídek Tomáš Páleník (na snímku) až jako střídající hráč v 66. minutě. (Ilustrační foto: archiv klubu SK Kozojídky)

KOZOJÍDKY – Vedoucí celek krajské 1. B třídy, SK Kozojídky, přivítal doma v nedělním dopoledni ve šlágru kola Baníkovce ze Šardic, ale očekávaný mač branku nepřinesl. Hrálo se se drobného deště, nechyběl studený větřík, takže divácký rekord se bohužel ve vísce na Veselsku nekonal!

V první půli byli lepším týmem hosté z Kyjovska (o tom nakonec nejlépe vypovídá i řeč čísel: střely na branku 1:2, mimo 1:4 a rohové kopy 1:4), ovšem gól nepadl. Ten ale nepadl ani ve druhém dějství, i když domácí v roli mírného favorita měli mezi 46. – 61. minutou tři tutovky, ale nedělní střelci se prostě vměstnali do rolí spalovačů – ve 47. a v 61. minutě neuspěl před gólmanem Michalem Gebhartem Libor Smištík a v 51. minutě neposlal sportovní náčiní do soupeřovy svatyně útočník Lubomír Janík.

Nakonec jsme se shodli na tom, že konečná remíza je asi spravedlivým vyjádřením poměru sil na hřišti – jinak i loni na podzim (přesně 20. srpna 2022) skončil duel těchto týmů v Šardicích plichtou 1:1.

U domácích podle dohody obou klubů nenastoupil loni ještě hráč Šardic, útočník Tomáš Voříšek, k tomuto utkání, ale na souboj přišel a sledoval jej i se svou rodinkou. V minulém kole střídal ve Ždánicích ve 46. minutě Adama Polláka a stihl dát v utkání při výhře Kozojídek 6:0 dva góly v novém dresu.

„Dnes sice nebudu hrát, ale přesto věřím, že kluci to i beze mě zvládnou! Tipuji naši výhru 3:1,“ řekl webu ISLOVÁCKO.CZ v útrobách sportovního stánku v Kozojídkách těsně před samotným mačem nový muž v útoku u lídra skupiny.

NEJLEPŠÍ HRÁČI UTKÁNÍ

Vlastimil Klimek – Tomáš Novotný

1. B TŘÍDA, SKUPINA C – 16. KOLO

SK KOZOJÍDKY – FK ŠARDICE 0:0

žluté karty: Dominik Hodonský, Dominik Vlček – Radek Benešovský, Patrik Šenfelder, Tomáš Knap,

řídili: Přemysl Kulíšek – Michal Zámečník a Martin Ťok,

delegát: Zdeněk Hulcký,

200 diváků.

ŘEKLI PO ZÁPASE
„Pro nás ztráta Šardic v tomto roce nám nahrávala, ale věděl jsem, že tento zápas bude o něčem jiném. Šardice mají kvalitní tým, mají tam zajímavá jména a hráče, očekával jsem proto těžké utkání a taky se to naplnilo, k tomu těžký terén, neboť pršelo. Od nás jsem čekal víc, v koncovce nám chyběl klid na míči. Nám se toto utkání až tolik nepovedlo, ale i takové zápasy se někdy hrají. Do těchto utkání musíme dát srdíčko a urvat to bojovností. Myslím si, že ve finále je ta remíza spravedlivá, jsem ale zklamaný za naše pojetí hry,“ řekl kouč Kozojídek RICHARD HROTEK.
„První poločas jsme odehráli celkem slušně, měli jsme tam i nějaké šance. Ve druhé půli, která se hrála už na těžkém terénu a po větru, jsme se do žádné příležitosti nedostali, ale bod ze hřiště soupeře bereme! Myslím si, že jsme měli na vstřelení branky větší šance než domácí, přesto je remíza asi spravedlivá. Uvidíme, co bude dál, musíme sbírat pravidelně body, protože půlka sezony je stále před námi a rozhodne až její samotný konec,“ hlásil nejlepší hráč Šardic v tomto souboji, obránce TOMÁŠ NOVOTNÝ.
(red.)

Štítky:

sport