Sport

KOZOJÍDSKÝ TAJFUN DORAZIL NA STADION VE TŘETÍM NEJVĚTŠÍM MĚSTĚ HODONÍNSKA (VESELÍ nad MORAVOU) VE DRUHÉM POLOČASE!

Pondělí Říjen 16, 2023
882
Na snímku redaktor webu Josef Polášek s ligovým fotbalistou pražské Slavie Petrem Ševčíkem po derby utkání ve Veselí nad Moravou. (Foto: zdroj – web ISLOVÁCKO.CZ)

VESELÍ nad MORAVOU – Očekávané derby Veselska přineslo nakonec jasnou herní a gólovou převahu týmu z obce, která sousedí s Veselím nad Moravou, což ocenili věrní fanoušci Kozojídek, jenž na veselský stadion zavítali v sobotu v dobré víře, že jejich boys se po třech předchozích nevydařených duelech (porážka 0:2 v Rohatci a remízy 1:1 ve Šlapanicích a 2:2 v Troubsku) konečně chytnou. Tak se nakonec i stalo, ale první poločas byl víceméně hodně vyrovnaný.

Do vedení šli hosté (někteří veselští fandové je mylně nazývají B týmem veselského mužstva) od 10. minuty, kdy z hranice velkého vápna poslal nechytatelný míč do pravého horního rohu Bohumil „BOB“ Vardan – 0:1. Ve 35. minutě zbytečně ve vápně ještě hledal spoluhráče domácí David Doležel místo střely a o minutu později měl dobrou příležitost domácí Radek Zálešák, ale pálil mimo. Veselané, které provázejí hodně nevyrovnané výkony, se dočkali zaslouženého srovnání skóre ve 39. minutě, kdy se parádně na levé straně prokličkoval do pokutového území soupeře Jakub Kosíř, aby poté přesně zakončil po zemi k pravé tyči – 1:1. Hosté si ale vedení vzali zpět, a to v první minutě nastavení, když po centru Dominika Hodonského prokázal kvalitní hlavičkové zakončení stoper Jakub Linek – 1:2.

Pokud hostující příznivci (a že jich nebylo v sousedním městě málo!) nebyli až tak dalece s herním projevem BRITTERMU spokojeni za první poločas, po obrátce přišel velký tlak hostů a s ním i další góly v síti bezmocného Radima Kuřiny. To byla herní a střelecká paráda v podání Kozojídek, kdy zejména branky číslo 4, 5 a 6 byly jak z učebnice Vysoké fotbalové školy! Při čtvrtém gólu se parádně trefil polovysokou ranou k pravé tyči Jaroslav Zbytek, v 75. minutě dokumentoval pohodu v týmu hostů pohotový pokus kapitána Vlastimila Klimka a zřejmě nejpovedenější branku tohoto duelu má na svědomí hostující záložník Bohumil „BOB“ Vardan, který vymetl pravou šibenici a uzavřel tak konečné skóre, které by lépe odpovídalo hokejovému špílu!

KRAJSKÁ 1. A TŘÍDA, SKUPINA B – 11. KOLO

* FC VESELÍ nad MORAVOU – SK BRITTERM KOZOJÍDKY 2:6 (1:2)

Branky: 39. Jakub Kosíř, 63. Tomáš Randa – 10. a 82. Bohumil „BOB“ Vardan, 45.+1 Jakub Linek, 55. Tomáš Voříšek, 66. Jaroslav Zbytek, 75. Vlastimil Klimek,

žluté karty: Robert Nekarda, Dominik Suchánek – Adam Pollák,

střely na branku: 4:20 (ve druhé půli – 2:12!),

mimo: 6:7,

rohy: 2:6,

rozhodovali: Petr Daniel – František Chabiča a Petr Malík,

sledovala nadprůměrná regionální návštěva – 580 diváků!

Ve 12. kole cestují fotbalisté z Veselí nad Moravou k dalšímu derby – hrají ve Vnorovech, v NEDĚLI 22. října od 15 hodin, borci z Kozojídek se v SOBOTU 21. října představí v Podolí u Brna, výkop je v 15 hodin!

ŘEKLI PO UTKÁNÍ

„Rozdělil bych to na dva poločasy. V tom prvním jsme byli Kozojídkám rovnocenným soupeřem, ale doplatili jsme na standardní situaci soupeře z první minuty nastavení, po které jsme dostali gól do šatny. Ta branka s námi trošku zamávala, ale v kabině jsme si řekli, že zkusíme hrát na brejky zezadu. Bohužel jsme ale dostali v rychlém sledu dvě branky a pak už si to soupeř zkušeně pohlídal. Dnes jsme chtěli s favoritem bodovat, mohli jsme uhrát před skvělou diváckou kulisou lepší výsledek, ale bohužel,“ hlásil po porážce zklamaný domácí lodivod JIŘÍ DEKAŘ.

„S výhrou a výkonem ve druhé půli jsem spokojený, ale zase musím říct, že jsem očekával těžký zápas. Veselí má mladé kluky, ale dobře kondičně připravené. V tom prvním poločase jsme neměli takovou kvalitu na míči, jak bych si představoval, propadali jsme ve středu hřiště a první důležitý moment byl gól z první minuty nastavení z hlavičky Jakuba Linka. Ve druhém poločase jsme se diametrálně zlepšili a to už byl z naší strany výkon, který snese nějaká měřítka! Chci pochválit soupeře, který byl v první půli více než vyrovnaným soupeřem a věřím, že ještě uhrajeme pěkný počet bodů,“ řekl spokojený kouč Kozojídek RICHARD HROTEK.

„Pokud je repre pauza, tak na jih Moravy rádi jezdíme. Moje žena má tady rodinu a chodíme se dívat ve Veselí na strejdu Roberta Nekardu, který tady hraje spolu se synem Erikem. Dnes to domácím sice moc nevyšlo, ale pro fotbalového fanouška to byl krásný zápas, viděl osm gólů! A co Slavia Praha? Tak tady jsem náramně spokojený (hráčem sešívaných je 29letý záložník Ševčík od prosince 2018), užil jsem si zápasy v Lize mistrů, v Evropské lize i Konferenční lize, co víc si můžu přát? A co říct k současné české reprezentaci a kouči Šilhavému? Náš nároďák začal kvalifikaci o Euro 2024 dobře, teď se ale v tom trochu plácáme. Musíme zvládnout zítřejší duel s Faerskými ostrovy a pak v listopadu ten mač v Polsku. Doufám, že to zvládneme! Teď se hodně mluví o možném konci kouče Šilhavého u repre týmu – k tomu bych se moc nevyjadřoval, neboť o jeho dalším působení musí rozhodnout vedení FAČRu. Přiznám se, že si tam neumím představit nikoho jiného než kouče Jindřicha Trpišovského, ale ten má rozdělanou práci právě ve Slavii, takže nevím,“ řekl po souboji ve Veselí nad Moravou sympatický PETR ŠEVČÍK, který se narodil v Šumperku, nyní žije ale s rodinou – dva synové – Petr (7 let) a David (1 rok) – v Záluží, což je část Čelákovic.

(red.)

Štítky:

sport