Sport

HRANICI 100 BRANEK POKOŘILI FOTBALISTÉ KOZOJÍDEK V TÉTO SEZONĚ NA SAMÉM KONCI V SRDCI HORŇÁCKA – VE VELKÉ NAD VELIČKOU!

Úterý Červen 13, 2023
1122
Na snímku jsou fotbalisté z Kozojídek po posledním zápase sezony ve Velké nad Veličkou. (Foto: zdroj – facebook klubu SK BRITTERM KOZOJÍDKY)

VELKÁ NAD VELIČKOU – Domácí nastoupili v neděli před svátečním obědem proti velkému favoritovi s tím, že ani případný bodový zisk by je od již jistého sestupu nezachránil. Hosté měli jasný cíl – nezklamat své věrné fanoušky a docílit minimálně jedné branky k tomu, aby v tomto posledním duelu veleúspěšné sezony 2022-2023 pokořili bájnou stovkovou hranici v počtu vstřelených gólů. Oba úkoly borci kolem zkušeného lodivoda Richarda Hrotka bezesporu splnili, navíc po utkání dostali za postup do 1. A třídy z rukou šéfa ČUS Hodonín Vojtěcha Bártka vítězný pohár!

Stým gólem se vítězové prezentovali již po třinácti minutách, kdy se trefil Tomáš Voříšek. Po utkání na něj čekala v kabině dárková kazeta v hodnotě cca 1000 korun, ale sám střelec dobře ví, že to byla určitě v jeho kariéře zatím nejdražší branka, kterou dal. Rodilý Ratíškovják byl v neděli dopoledne při střelecké chuti, neboť dal první tři góly vítězů, ale zaskvěl se i ve 31. minutě, kdy po centru Adama Polláka pálil parádními nůžkami ze vzdálenosti sedmi metrů jen do horní brankové konstrukce branky, kterou hájil Miroslav Buzay. Pokud by šel balon o pár centimetrů níž, pak by to byl určitě minimálně GÓL MĚSÍCE V NAŠEM REGIONU! Střelec Voříšek si tak alespoň vysloužil od přítomných diváků za svůj střelecký pokus zasloužený potlesk.

Ve druhé půli se gólově opět předvedl záložník Bohumil Vardan, který znovu přesvědčil, že jeho parketou je především klasický útočník, což náležitě dokumentoval v čase mezi 67. až 85. minutou, kdy dal čistý hattrick! Dvěma góly přispěl k demolici domácího celku i obránce Jakub Linek, takže nakonec na straně Kozojídek byla opět velká spokojenost.

KRAJSKÁ 1. B TŘÍDA, SKUPINA C – 26. KOLO (POSLEDNÍ)

TJ KORDÁRNA VELKÁ NAD VELIČKOU – SK BRITTERM KOZOJÍDKY 0:8 (0:2)

Branky: 13., 21. a 57. Tomáš Voříšek, 67., 70. a 85. Bohumil Vardan, 60. a 87. Jakub Linek,

bez ŽK!,

rozhodovali: Marek Kotýk – Daniel Hřib a Přemysl Kulíšek,

48 diváků.

ŘEKLI PO ZÁPASE

„Utkání bylo jednoznačné, šlapali jsme od první minuty, prostě jsme jim nedávali moc příležitostí. V první půli jsme sice v obraně dvakrát propadli, mohli jsme inkasovat dvě branky, ale jinak z naší strany velmi dobrý fotbal, nevypustili jsme ani ten poslední zápas. Jsem moc rád za stý gól, i když se to spolu s hattrickem může prodražit až na tisícovku, tu ale rád do kabiny přinesu. Škoda, že se neujala ta střela z nůžek po půlhodince, kdy jsem trefil jen břevno. Za postup jsem rád, máme tady mančaft na horní polovinu tabulky 1. A třídy. V kabině je skvělá parta, ve které jsem od půl sezony a tu hodnotím hodně pozitivně. Fotbal mě začal znovu bavit a jsem za to velmi rád. Jsem domluvený s klubem na další půlrok, pak se uvidí,“ řekl webu ISLOVÁCKO.CZ těsně po posledním souboji v 1. B třídě hostující útočník TOMÁŠ VOŘÍŠEK.

„Pocit je to suprový! S velkým náskokem jsme vyhráli 1. B třídu, dali jsme více jak sto branek a já navíc můžu být i nejlepším střelcem celé soutěže za tuto sezonu (nakonec se to i naplnilo, když Vardan dal jako jednička mezi kanonýry celkem 27 gólů, druhý byl Jiří Kačer ze Svatobořic-Mistřína s 26 přesnými zásahy a třetí skončil kyjovský střelec Petr Eliáš díky 25 brankám). Ten úkol, co jsme před sezonou dostali, tedy postup, jsme nakonec splnili s velkým náskokem, což nás samozřejmě moc těší. V posledních zápasech, kdy bylo již o našem postupu rozhodnuto, jsme nebyli tolik pod tlakem, hrálo se nám uvolněněji. Hattrick mě potěšil, uvidím na reakci Petra Eliáše z Kyjova. Dnes jsme byli od první do poslední minuty lepším týmem, samozřejmě spokojenost! Vořech (Tomáš Voříšek – pozn. red. webu) to bude mít hodně drahé – stý gól je za tisícovku, k tomu hattrick za 200 Kč a ještě rozhovor pro média za dalších 200 Kč, takže už se těším, až naplní klubovou kasičku,“ řekl pobaveně střelec a pokladník v jedné osobě v kabině Kozojídek BOHUMIL „BOB“ VARDAN.

POZVÁNKA:

VE VELKÉ NAD VELIČKOU SI V SOBOTU 24. ČERVNA 2023 PŘIPOMENOU 80. LET OD ZALOŽENÍ KOPANÉ V TÉTO OBCI NA HORŇÁCKU. CELODENNÍ AKCE STARTUJE DOPOLEDNE V 10 HODIN ZÁPASEM MINIPŘÍPRAVKY SE STEJNOU VĚKOVOU KATEGORIÍ ZE VNOROV, ODPOLEDNE PAK BUDE K VIDĚNÍ OD 15:15 HODIN ZÁPAS LEGEND VELKÉ NAD VELIČKOU, V 16 HODIN UVÍTÁNÍ ČESTNÝCH HOSTŮ A V 17 HODIN HLAVNÍ MAČ DOMÁCÍCH MUŽŮ TJ KORDÁRNY VELKÁ NAD VELIČKOU A VÝBĚRU Z OKOLNÍCH OBCÍ.

(red.)

Štítky:

sport