Kvalita rmutu, moštu a jeho následného zpracování opravdu předurčuje kvalitu hotového vína. Níže najdete široké spektrum prvotřídních přípravků, které zajistí bezpečnou přeměnu hroznů v lahodné víno. Pracovat budeme především s:
- enzymy – zlepšující vlastnosti rmutu a zvyšující výlisnost (například Rapidase Expression, Extra color, Rapidase Filtration)
- antioxidanty – chránící rmut před oxidací (na mošty z bílých hroznů je Tan Fruit Blanc , Tan Fruit Rouge pro mošty z modrých hroznů)
- bentonity – odkalující mošt, tím ho zbavující nežádoucích látek, jako například hmyzu, zbytků postřiků, nečistot apod. (BentoHill V Clear, Eiwex Granulát, FermiHill Plusgran Gel, Gelbentonite)
- výživy – „kormidelníci” kvasného procesu, vytvářející optimální podmínky pro množení kvasinek a umožňující tak bezproblémově prokvasit, což je naprostý základ kvalitního vína (FermiHill výživa Active PRO, Maxaferm, D.A.P. Aktiv)
- kvasinky řady FermiHill – široký sortiment kvasinek, vhodných pro středoevropská vína všech druhů a odrůd (např. FermiHill Ryzlink, FermiHill Veltlin, FermiHill Red Extra, FermiHill Intense, FermiHill Terroir, FermiHill Restart apod.)
- kvasinky řady Anchor – prémiové kvasinky od předního francouzského výrobce (Anchor Exotics MOSAIC, Anchor Alchemy, Anchor NT 50 apod.)
- ostatní – dlouho zavedené produkty, které ohromným způsobem ulehčují a zkvalitňují výrobu vín (Buničina, Hroznový koncentrát, Nerezová nádoba, Mlýnkoodstopkovač, Topítko a další užitečné věci)
Diskuze